Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2012

1st Giveaway by Six e'Craft

Imej
Salam semua kepada blogger...satu lagi contest yang Yuniey nak join dari blog ini..Yuniey berjalan-jalan yuniey nampak contest ini..so tanpa berfikir Yuniey pon join..hadiah yang ditawarkan agak menarik jugak lah..tengok rezeki.kalau ada rezeki insyaallah Allah akan bagi rezeki itu.blog yang bertuah akan Yuniey tagg kan ialah
1)kak bella
2)hananinatasya
Okeh dah siap.mudah kan?so apa tunggu lagi mai pakat join ramai-rami

Segmen Saya Nak Doodle Apit

Nick Name=Yunieywarna feveret=hijau
kepada sesiapa yang berminat boleh lah join..mudah sahaja just click disini sahaja..mudah tak?kan ku tag kan kepada 1)sis bella
2)hanani natasya
3)adik yuniey
dah siap..yuniey nak postkan kepada blog ini

Aurat wanita Menurut Al-Quran Dan Hadis

Bulu Kening

Menurut Bukhari bahawa :

"Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening." (Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari)

Kaki (tumit kaki)

"Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki(atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan." (An-Nur : 31)

Keterangan :

Menampakkan kaki dan menghayunkan/melenggokkan badan mengikut hentakan kaki.

Wangian

"Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zina." (Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban)

Dada

"Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (An-Nur : ayat 31)

Gigi

"Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya." (Riwayat At-Thabrani)

"Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi…

‎22 Tanda Hari Kiamat Semakin Hampir

1. Sembahyang diabaikan (diringan-ringankan).

2. Keinginan nafsu syahwat digalakkan dan berleluasa disebarkan melalui iklan, buku, gambar, risalah atau filem.

3. Penjenayah menjadi pemimpin dan kebanyakannya jahil mengenai agama dan banyak memberi fatwa yang menyesatkan pengikutnya.

4. Perkara benar menjadi salah dan salah menjadi benar. Sukar untuk membezakan perkara halal dan haram kerana yang haram dianggap halal serta sebaliknya.

5. Berbohong menjadi satu keperluan dalam hidup dan menganggap jika tidak berbohong sukar untuk hidup senang.

6. Membayar zakat (harta, perniagaan dan pendapatan) dianggap beban.

7. Orang yang hidup mengikut kehendak agama ditindas dan hati mereka sentiasa merintih kerana maksiat berleluasa tetapi mereka tidak mampu mencegahnya.

8. Turun hujan di luar musimnya dan hujan tidak memberi keuntungan kepada makhluk di muka bumi.

9. Fenomena lelaki berkahwin dengan lelaki (homoseksual) dan perempuan berkeinginan kepada perempuan (lesbian) semakin menjadi-jadi.

10. Perem…

"Berblog, Kenapa ?"

Imej
hari ini yuniey mahu join entry tentang berblog kenape?..thankz kepada blogger ini buad entry yang menarik perhatian yuniey
1)blog sebagai tempat yuniey meluahkan segala perasaan dan isi hati yuniey sebab yuniey seorang yang suka pendam perasaan
2)jeles tengok orang lain ada blog..so yuniey pon nak jugak ada blog sendiri kan??
3)yuniey stat buad blog masa yuniey form4..masa tuh sebab tengok blog orang lain sume cecantik belaka..masa tuh jugak yuniey tak tahu bagaimana nak meningkatkan follower,join contest sumer..tahu pon tyme sebab tengok blog cezen yuniey..memang cantik..selalu jugak blogger tegar ini menang contest...
4)blog ini tempat yuniey nak shere ilmu dengan blogger lain..khususnyer ilmu akhirat..
rasanya tuh jerk kud sebab yuniey berblogging...