Catatan

Tunjukkan catatan dari 2011

Ape??Bog PON ada jugak kapasiti berat??

# Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB1puterikusayang93.blogspot.com/96.14 KB0.29 seconds0 seconds
Alohai...hari ini cuba korang sumer timbang berat blog korang..sama ada blog korang nieh..obesiti ke?normal..kalau dah obesity tuh macam-macam lah penyakit yang datang kan..penyakit tiga serangkai seperti sakit jantung,diabetes,dan darah tinggi..kalau korang nak taw sebab blog korang ini obesiti disebab kan korang banyak sangat letak gajet..itulah faktor/punca/sebab(ayat budak SPM)..heee..rindu nak jawab paper BM SPM..kalau korang nak timbang blog korang sumer korang just click kat sini yek??k.bye



END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011

Imej
masuk nieh dah 3 contest aku joinn..lama gileww tak join contest nieh..saja jerk sebab ptg2 cam gini memang dah tak ader kjer,so kjer aku joinlah contest2 yang menarik perhatian aku nieh..hee..harap2 lah kan blogger ini memilih aku jadi pemenangnyer..amin..akn ku tagg kan kepada blogger yang aku rasa bertuah lah kan..antaranya ialah
kak bella
shura a.k.a sukor hee
kepada follower aku yang lain yang berminat nak join korang just click kat sini jerk..ermm mudahkan??kalau mudah ape lagi..mai kita join ramai-ramai

Promote Banner Blog Anda Secara Percuma Disini

Imej
dengan bangganya aku nak tag kan kepada kak bella dan adekku yg sengal2 itik nieh
sapa yang berminat boleh lah join yek..tak susah just click disini..k..byee

pencarian blogger aktif oleh Mialiana.com

Imej
25/12/2011 hingga 31/12/2011

ok2 saya join lah contest dari blog yang bertuah nieh..sapa yang berminat boley lah join yek??klick sini..dengan bangganya aku nak ajak sedare aku yang join contest nieh..nur syabella a.k.a kak bella dan adekku yang sengal tahap donasour...ok2 jom kita terjah dan singgah blog ini..k.bye..

Blog Aku Paling Simple by Afifi , Nanabo , Udin

salam kepada semua blogger khususnyer blogger tegar..Teruskan usaha murni anda menjadi warga blogger yang tegar..okays??tadi baru sahaja aku berjalan kat dunia blogger yang terdapat fb.Ada juga blog ini yang menganjurkan contest yang bertajuk blog aku paling simple..hadiahnyer pon menarik juga.so aku pon joinlah seba lama jugak la tak join contest nieh sebab yang pertama malaz tuh satu hal lagi satu line kat umah aku nieh manjang tak clear..tu jerk kudd??sebab lain pulak tahun depan aku nak exam STPM so sibuk dengan buku jerk la cuti-cuti nieh..kononnyer lah kan..hee..apa yang aku merepek nieh..okays..berbalik kepada contest nieh..aku rasa lah kan blog aku nieh tak kurang simplenyer..mata pon tak sakit..terima kasih banyak kepada penganjur yang buad contest nieh..aku ingin tag kan kepada blogger tegar antaranya ialah
kak nur syabella a.k.a kak bella dan dia nieh adalah merangkap cazen aku..
aimi najwa a.k.a wawa.yang nieh pula satu batch dengan aku
okays..bukti aku join contest ini adala…

Grand Opening GA

Imej
Apa khabar kepada blogger pada malam ini.aku harap semuanya okay jerk lah kan.Tah laa kan.tak taw nak tulis aper lagi dalam entry kali nieh..Sebenarnya adalah yang berbaik hati yang tag nama aku join contest nieh.Terima kasih yek menjemput saya join contest nieh makhluk yang bertuah nieh ialah
jeng
jeng
jeng
cikguhanz Comelkan kartun kat atas tuh..terima kasih jugak la kepada tuan punya belong tuh cik BUNNY Hope saya akn jadi pemenangnyer..setakat cuba nasib jerk kan.mana taw nasib baik pulak..hehehee..

Segmen Jom Singgah

HYeee..penghuni blog tegar..hari ini saya nak join contest jom singgah untuk meningkatkan follower di blog saya..harap2 lepas ni ramai la follower pada blog saya..

pencarian blog follower bawah 500

BANGGA HILANG DARA-remaja berusia 14 tahun buat pengakuan di internet terima kecaman ramai-METRO SABTU 4JUN 2011

KUALA LUMPUR;Pengakuan 'berani mati' seorang remaja perempuan berusia 14 tahun yang berbangga kehilangan dara di blog miliknya menyebabkan dia dikecam hebat penguna internet sejak beberapa hari lalu.
Remaja itu dipercayai memaparkan pengakuan beraninya di blog pada Disember 2010,namun baru-baru ini secara tiba-tiba popular apabila tulisannya diulas beberapa blog lain selain laman sosial facebook dan twitter
Menerusi tulisan blognya,remaja itu mendedahkan dia pernah melakukan hubungan seks dan pengakuannya adalah satu kejujuran.Malah dia juga tidak kisah dengan tanggapan orang lain.
Malah akaun khusus facebook turut dibuka pihak tertentu untuk memberi maklum balas,sebahagian besar mengecamnya,namun ada juga memihak kepada remaja itu.
Pada mulanya,remaja Melayu yang mendakwa tinggal di Puchong berani membalas kecaman yang dilemparkan kepadanya dan bersikap tidak mempedulikan ratusan komen negatif pembaca.
Bagaimanapun dia akhirnya memadam pengakuan beraninya itu kelmarin,mungkin akib…

Cinta aku pada si dia

Cinta itu buatkan
Cinta utamaku lemah
Cinta aku pada si dia
Buatkan cinta aku pada Tuhan
Allah Yang Maha Esa..Buatkan cintaku pada Rasulullah
Kekasih Yang Maha Kuasa
Buatkan cintaku pada agama
Islam yang gah agung
Buatkan cinta aku pada iman
Nur yang sentiasa terang
Seakan-akan goyah
Umpama meniti jambatan rapuh
Yang kalau-kalau ditiup angin kencang
Rebah sujud sia-sia ke bumiCinta aku pada si dia
Mencalar kotor pada pahalaku
Bertambah erat pula
Pegangan si dosa-dosa
Cintaku pada si dia
Buatkan jiwaku resah
Bernanah dengan maksiat
Zina mata, zina hati
Buat aku terus-terusan gelisah
Melihat pasangan lain
Melayari bahtera durjana
Yang kononnya indah
Walhal aku tahu
Halal haramnya...
Meskipun aku tahu
Baik buruknya...
Sungguhpun aku tahu
Azab dan siksanya...Bukankah cintaku aku pada si dia
Harus bawaku dekat
Ke kota pujaanku...syurga
Bukankah cinta aku pada si dia
Harus jauhkan aku sejauh-jauhnya
Dari neraka yang pedih azabnyaJadi...
Mana mungkin cinta ini
Cinta aku pada si dia
Adalah cinta bisikan Allah
Mana mugkin cinta ini

Berapa Kali Nak Cakap,Couple tu Haram

Imej
Pernah seketika dulu saya rasa saya tak berguna..
Masa dalam kelas kawan-kawan semua tak suka..
Saya nak 'join', kawan kata saya menyibuk..
Ada pula yang kate saya kuat emo..
Sikit-sikit nak marah..
Padahal sebenarnye saya nak tegur mereka buat bising masa belajar..

Lepas tu saya cuba buat lawak
kononnya nak tarik perhatian orang lain
saya paling gembira bila ada orang gelak bila dengar lawak saya
terutamanya pelajar-pelajar perempuan..
Budak-budak lelaki semua kata saya 'mat capub'(cari publisiti)..
tapi saya tak kesah..
asalkan ada yang terhibur..



Tapi saya tetap merasakan kekosongan..
Memang lumrah manusia..
Seoarang lelaki akan tertarik kepada wanita
Macam itulah yang saya rasa..
Saya tengok kawan-kawan dah ada yang 'couple'..
Di dorm sms awek sampai pagi..
ada yang call awek sampai satu malam boleh habis 10 ringgit..

Saya mula berfikir..
"Adakah aku perlu BERCINTA?"
Dengan menggunakan akal seorang pelajar tingkatan 4 itu..
saya pun mula menanam tekad untuk ber'coup…

TIPS MENGATASI PUTUS CINTA:

Imej
1. Kembali kepada-Nya – Banyakkan beribadah termasuk melakukan amalan sunat. Luangkanlah lebih masa dengan-Nya.

2. Sentiasa ingat jodoh itu ketentuan Allah - anggap semua yang berlaku adalah ujian daripada Allah dan ada hikmah disebaliknya. Sesungguhnya Allah tidak menurunkan ujian jika hamba-Nya tidak mampu untuk menanggungnya. Bersabarlah.

3. Meminta nasihat ibu bapa atau orang terdekat – Ibu bapa adalah yang terbaik dalam memberikan nasihat kerana sudah merasa asam garam kehidupan dan tahu apa yang terbaik untuk kita. Jika berasa malu atau takut untuk meminta nasihat daripada ibu bapa, sekurang-kurangnya berkongsilah masalah anda dengan orang yang terdekat dan rapat seperti kawan baik. Jangan pendamkan di dalam hati, nanti semakin merana diri.

4. Buang semua tentang si dia – Jika anda tidak sanggup membuang kenangan anda berdua, letaklah jauh dari sudut penglihatan anda supaya anda tidak berasa sedih dan ingin kembali dengannya. Buang nombor si dia dan segala mesej yang terdapat dala…

Aku menyesal kawin...

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni. Kesian kena buli..Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu.. Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak. Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh, nyesal giler kawin..Kalau dulu masa belom kawin, i…

couple islamik

Kisahnya mengenai 3 org, Syafiq, Safura dan Muhammad. Syafiq dan Safura sama-sama belajar di SAM Bestari. Beberapa lama kemudian, Syafiq jatuh hati pada keayuan Safura. Matanya mengalahkan Zinnirah. Wajahnya berseri-seri dengan cahaya keimanan. Pergh!! Cantik sangatlah jika nak diceritakan. Tetapi, Syafiq cuba tahan. Dia tidak boleh meluahkan perasaan dia pada Safura sebab nanti takut kena tangkap dengan ajk pencegah maksiat sekolah.beberapa tahun berlalu...Akhirnya, apabila Syafiq berada di Tingkatan 5, dia sudah tidak mampu bertahan. Dia mengatur langkah dan akhirnya, Safura tewas pada pujuk rayunya. Walaubagaimanapun, mereka ini sedar yang mereka orang Islam. Islam tidak membenarkan umatnya ber’couple’. Jadi mereka berpakat yang mereka ini hendak membuat satu revolusi dalam couple. "COUPLE ISLAMIC". Asal keluar, pergi tempat terbuka. Tak mainlah tempat gelap-gelap ni. Bukan itu sahaja, Safura kena pakai tudung labuh. Syafiq pula pakai serban dan jubah. Lepas itu mereka ke…

"Cantiknya Lelaki.... Hebatnya Perempuan"

Dimana Kecantikan Lelaki?Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.6) Lelaki yang tak pernah putus asa.Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati.Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…Dan dimana Kegagahan Wanita?Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.Perempuan yang gagah adalah:-1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khad…

Rawatlah Hati Akibat Terpisah

Imej
Anda kehilangan?Dia pergi meninggalkan anda?Apakah anda sedang bersedih sekarang?Anda berasa hidup sudah tidak bererti sekarang?Anda sudah berada di jurang neraka?Ahh..mengapa terlalu cepat patah semangat?

Janganlah terlalu bersedih kerana setiap orang yang kita temui dan pernah bersama-sama dengan kita, hujungnya akan pergi jua.Tidak perlu terlalu menangis apabila terpisah dengan seseorang biarpun dia amat kita sayang kerana pertemuan dan perpisahan tetap berlaku biar bagaimanapun kita cuba mengelaknya.Doakan dia bahagia di alamnya yang serba misteri itu.

Seandainya dia pergi disebabkan kematian, redhalah atas pemergian itu.Buktikan kecintan abadi anda dengan memanjatkan doa dan bersedekah al-Fatihah banyak-banyak buatnya,agar dia di alam sana mendapat manfaat daripada kasih-sayang sera kecintan abadi anda itu.Usah terllau ditangisi sebab kita juga tidak akan tinggal selamanya tinggal di bumi ini.Tiba masanya kita akan menyusul juga.Moga-moga kita memperoleh syurga di sana nanti.

Andain…

Hanya KAU yang Tahu

Dengan Nama ALLAH yang dengan nama-NYAAkan terhalanglah segala sesuatu di bumi dan di langit                        untuk menimpakan bencanaAku berlindung pada kalimat ALLAH yang sempurna         daripada kejahatan apa-apa yang diciptakanYa ALLAH..aku berlindung pada-MU daripada rasasedih dan gelisah.Aku berlindung pada-MU daripadasikap pengecut dan bakhil sera aku berlindung pada-MU     daripada cengkaman hutang dan penindasan orangYa ALLAH...kurniakanlah kami lisan yang lembut basah  mengingati dan menyebut (nama)-MU serta hati yang  penuh segar mensyukuri (nikmat)-MU.Ya ALLAH..  kurniakanlah kami iman yang sempurna,hati yang kusyuk,ilmu yang berguna dan keyakinan yang benar-                                                          benar mantapKami mohon Ya ALLAH...kecukupan yang tidak sampaikamiterpaksa meminta jasa orang lain.Berikanlah kami  iman yang sebenarnya sehingga kami tidak lagi gentar atau mengharap orang lain selain daripada KAU sendiri    Ya ALLAH...kembangkanlah lemba…