Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2016

Proposal Endorse

Imej
Alhamdulillah finally endorse jugak proposal.
Pening jugak fikir tentang proposal sebenarnya
sejak sem lepas fikir
Dan SV dok asyik push nak proposal
Tapi tak faham
apa yang madam nak.
Sampai terbawa-bawa pergi mukhayam
Masa mukhayam pula 
jatuh dan injured 
masa tengah jatuh
Nangis pun sebab risau sebenarnya
Sebab minggu ini memang busy
jumpa supervisor semua kan?
Sangatlah risau
Alhamdulillah..
Doktor bagi cuti seminggu
work hard betulkan proposal
Subhanallah,mudah jee kerja
Laju jee menaip
idea datang mencurah-curah
Takde stuck pun
Betul lah kan
Setiap yang berlaku pasti ada hikmah
Kena bersangka baik sebenarnya
Yuni..fikir positive yaa
nak sihat kan
Sebelum masuk sem 5
Memang takut gila dengan subject ni
Then awal sem pergi ACIS
jumpa Dr CT sebab nak tunjuk pada dr
Course outline
Dr ct kata : alah senang jelah.just awak ikut je flow dalam ni
InshaAllah thesis awak akan siap.
Bila sakit ni kan
Ada jerk part lain
Allah nak mudahkan.
Kepada supervisor Madam Aina :
Terima kasih madam…

Touching Word

Imej
Bila dibaca dengan mata hati Ya kata-kata ini benar-benar ikhlas kata-kata maaf dari MakCik Ju
Akhowat, Tak pernah tak buat saya touching Dengan kata-kata sahaja Alahai saya boleh menangis
Masa lepas game war Fasi decided nak ambil gambar ramai-ramai
Jadinya saya ni Nak semua akhowat ada dalam gambar Dan jerit panggil nama makcik-makcik
Siap tanya MakCik Asma mana? Makcik Ju mana? Makcik Noreza mana?
Semuanya mana??
Mereka tengok saya happy masa ni Gelak-gelak jerit-jerit satu banglo Dr Siti boleh dengar bila saya jerit
Masa saya jatuh pun saya jerit dan macam gelak
Jadinya mereka lambat bertindak Bila mereka tengok betul-betul Lama saya nangis Baru mereka bagi bantuan awal.
Saya tak salahkan makcik Ju Saya yang salah
Nak sangat attention dari akhowat Cari penyakit.
Doakan saya cepat sembuh ya.
Kak Ismah nak datang visit wekend ni sebab nak bagi roti sarang lebah
Kak Cida janji nak bawa pergi jalan-jalan di Aeon Shah Alam.
Hopefully bila akhowat datang visit saya jadi semangat nak el…

Mukhayam IPT dan Belia Shah Alam.

Imej
Assalamualaikum.. Excited sangat saya nak share pasal mukhayam
Tengok blog Dr Hidayah Dia story macan-macam so jadi bersemangat nak update/
18-20/3/2016 Ikram Shah Alam dibawah IPT dan belia mengadakan wasilah bulanan iaitu mukhayam.Dah lama nak buat then asyik postpone sebab kekangan masa sebenarnya sebab semua orang ada komitmen kan? Alhamdulillah rancang punya rancang Allah mudahkan.
Kali ni ketua mas'ulah program MakCik Asma work hard nak buat kat luar. Nipun sebab saya yang beria2 nak buat diluar. Jadi makcik mencari tempat yang sesuai untuk IPT.Tak nak cerita perjalanan masa program. Tapi saya nak sharing tentang saya injurd dan akhowat shah alam kesayangan saya.

Antara aktiviti yang disusun oleh mas'ulah.
Lepas habis game perang sesi bergambar.
Masa ni saya happy lagi,panggil makcik asma,makcik ju,makcik fizah,makcik norezan ambil gambar dengan kami.
Lepas habis sesi bergambar,sesi kutip sampah kawasan banglo ni.
Ada pool tu kan, saya pergi jump dari pool ke tanah. Kon…

Atas Nama Cinta - UNIC

Assalamualaikum dunia,salam subuh..Alhamdulillah hari ini saya bangun awal pagi ini.Sempat qiam semua.Terima kasih ya Allah kerana menghidupkan saya pada hari ini. Semoga saya dapat menjalani hidup hari ini dengan rasa penuh syukur pada Mu Ya Allah.(Motivasi Dr Hidayah)

Atas nama cinta ini merupakan sebuah lagu dari UNIC Saya jatuh hati dengan lagu ini masa saya naik kereta balik kerja dengan Dr Hidayah
Kebetulan masa itu lagu ini dimainkan di corong radio. Dan masa itu juga Dr Hidayah tak jemu-jemu bagi tazkirah Dan sejak itu saya dah jatuh hati dengan lagu ini.
Bila dengar lagu ini kan saya teringat moments saya dengan DR. Ya Allah rindunyaa...
Bila dengar ulang-ulang kali Ya lagu ini sangat menyentuh hati Dr selalu pesan, kena selalu ingat kat Allah Selalu doa kat Allah Bantu mak nanti Ya, saya rasa touching.
InshaAllah kan DR, Moga Allah berkati kita semua kan? Alhamdulillah.
Terima kasih untuk segalanya Allah Bagi saya pinjam Dr Hidayah
Dr hanya perantara antara saya dengan Allah kan? Ya saya perlu berterima …

Give Me A STRENGH YA Allah

Imej

Admire

Imej
Assalamualaikum.. Bertemu entry kedua saya pada tahun 2016 Sebenarnya tak tahu nak tulis apa sebab tengah bosan sebenarnya baru second week kuliah jadi lecturer tak kasi lagi assignment. Kesimpulannya saya tengah bosan.
Actually nak cerita pasal admire saya sebenarnya Boleh dikatakan jugaklah  kerap betul saya stalk blog dia.
Yelah kan,bila kita dah minat dengan someone mesti kita nak tahu semua pasal dia kan? Begitu juga dengan saya
Actually blog admire saya Dr Hidayah saya jumpa di google Saya taip nama beliau Prof Madya Dr Nurhidayah Hashim Jadi keluarlah di halaman google blog beliau
Apabila saya menjumpainya terus saya stalk tentang beliau, MashaAllah beliau merupakan seorang wanita,ummi,pensyarah yang sangat hebat Saya suka membaca penulisan di blog beliau.
Sometimes penulisan beliau membuatkan mata saya masuk habuk Penulisan beliau yang begitu akademik,santai dan ringan sesuai dibaca oleh semua yang inginkan motivasi
Saya kagum dengan semangat beliau membuat PhD di Melbourne Y…