Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah!

Imej
KLIK
BANNER UNTUK JOIN



Salam
1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk
beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan.
Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat
pemenang bertuah!



HADIAH:

USB
Flash Drive/Pendrive 8GB

Jewellery
Fashion 1 set

Novel


T-Shirt


Fridge
magnet

Keychain




Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida



TAMAT:
29 MEI 2014
– Jam 11.59 malam
Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!
HADIAH: USB Flash Drive/Pendrive 8GB Jewellery Fashion 1 set Novel T-Shirt Fridge magnet Keychain
Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida
TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Logam Berkarat

Imej
Sebuah entry yang mungkin membuatkan blog temerity diboikot. Mungkin penulisnya sendiri yang memboikot... eh..

Suatu hari dulu.. Kita jauh sekali dengan majlis ilmu, Ceramah? Berpantang maut sebelum ajal.. memang tak jejak. 'Study group' dengan campuran jantina jadi kebiasaan. Kata kita "untuk belajar je pun.. belajar dengan berlainan jantina ni mudah sikit nak faham".. piiiiiirahhh Baca artikel islamik? Baca tajuk pun dah melugai, nak muntah bagai.. anti habis.. Tudung labuh?.. please lah doh, nak terbang ke mana tudung besar-besar? Drama korea ibarat khutbah harian.. Wajib.. Syarat sah kehidupan.. Lagu band 'satu arah'? dah macam Al-Matsurat.. penenang jiwa, peneman tikala duka..

tapi kini, Allah tunjukkan jalan, keluarkan kita dari lumpur, jauhkan kita dari jurang neraka. Allah bagi kita kefahaman tentang agama dan perjuangan seorang hamba. tak faham banyak mana pun, tapi sedikit kefahaman itu ada.
kini, Allah campakkan kita ke dalam kelompok 'pelik&#…

Daripada Terbiar..Baik di Tarbiyah

Imej
Assalamualaikum sekadar perkongsian daripada blog dakwah dan tarbiyah Alhamdulillah sekarang Ana telah memasuki dunia dakwah dan tarbiyah Terima Kasih Allah,Naqibah,Akhwat kesayangan mahupun akhwat di Negeri Sembilan dan Akhwat Shah Alam
Ana ternampak link blog ini di FB yang di post oleh Naqibah kesayangan ana Cikgu Fadhilah Ana dihantar oleh naqibah mengikuti daurah ISK atau nama penuhnya Ini Sejarah Kita di Negeri Sembilan.
Post ini memang terkena pada diri ana sendiri Alhamdulillah ana bersyukur sangat sebab Allah temukan Ana dengan naqibah yang baik hati dan tegas Dia sedaya upaya mengasah Ana sehingga Ana jadi logam yang berkualiti dan akan memberikan manfaat kepada Islam. Cikgu doakan saya supaya saya menjadi logam yang berkualiti dan jazakillahoir sebab mengasah saya sehingga menjadi logam.
ada benih pun tiada guna jika ia tidak ditanam, ada logam pun tiada guna kalau tidak reti mengguna,
"aku sedar ada kelebihan yang Allah kurniakan padaku, aku mampu lakukan sesuatu, aku mampu menyumbang..…