Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Percuma Calendar 2014 Bergambar Sendiri

Imej
TEKAN DISINI UNTUK JOIN.
Syarat syarat penyertaan
1. Buat entry bertajuk " PERCUMA CALENDAR 2014 BERGAMBAR SENDIRI!"2. Letak gambar calendar yang disediakan dalam blog.3. Buat entry mengenai contest seperti syarat syarat penyertaan.4. Tarikh tutup penyertaan 31 Disember 2013 ,Selasa jam 12 malam.

Awesome Giveaway by Tasha Aqisha

Bulu Kening

Menurut Bukhari bahawa :

"Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening." (Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari)

Kaki (tumit kaki)

"Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki(atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan." (An-Nur : 31)

Keterangan :

Menampakkan kaki dan menghayunkan/melenggokkan badan mengikut hentakan kaki.

Wangian

"Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zina." (Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban)

Dada

"Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (An-Nur : ayat 31)

Gigi

"Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya." (Riwayat At-Thabrani)

"Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi…

Hari Lahirku ke-20 tahun.

Imej
Assalamualaikum.Pertama sekali aku ingin mengucapkan syukur kepada Allah kerana selepas maghrib tadi genap umurku yang ke-20.Sebenarnya aku menantikan mesej-mesej orang yang aku sayangi.Tapi apakan daya,Sekadar mimpi itu tidak akan menjadi kenyataan.Aku dah redha dengan apa yang berlaku.Aku tak silap membuat keputusan.Ingat lagi kenangan 2009,sanggup dia tunggu detik 12.00am semata-mata untuk mengucapkan Selamat Hari Lahir ke-16,pada aku.Tak expect pon yang dia akan buat sebegitu.Ahh,Ayuni lupakan semuanya.Jangan di ungkit lagi.Tapi aku tak boleh nak lupakan walaupun sudah banyak kali dipujuk oleh Ustazah Baizura supaya aku melupakan dia serta tidak berhubung dengan dia lagi.

Mutiara kata itu memang kena pada aku sendiri.Aku dah jaga hati ustazah kerana aku tak nak hubungan aku dengan ustazah jadi renggang akibat itu jerk.Sekarang ini Alhamdulillah hubungan aku dengan Ustazah makin erat sangat.Kalau aku ada masalah peribadi memang aku akan cari Ustazah dahulu.Moga-moga syurga akan me…

Fitrah Kejadian Manusia dijadikan berpasangan

Imej
Assalamualaikum..hari ini tetiba rasa nak updates blog.Idea tetiba mencurah-curah pada malam ini untuk mengarang.Cuba korang baca mutiara kata di atas itu?baca sambil menghayati maksudnya sekali.Betulkan apa yang mutiara kata itu beritahu pada kita.Hal ini terjadi pada diri saya dahulu,saya juga pernah jatuh cinta.Normalkan?kan saya sudah beritahu,jatuh cinta sesama manusia yang berlainan jantina merupakan fitrah.Mengapa kita perlu ketawa apabila kawan-kawan kita jatuh cinta pada rakan-rakan sekelas kita,satu sekolah,mahupun lain sekolah,.Saya juga pernah diketawakan oleh kawan-kawan saya dahulu kerana saya bercinta,guru pon tidak percaya yang saya bercinta.Tapi cinta saya ini tidak direstui.Maklumlah saya ini merupakan seorang pelajar yang skema,baik tak baik jugak la,agak islamik,cikgu dan kawan-kawan saya beranggapan yang saya tak layan benda-benda sebegini.Tapi saya mempunyai perasaan yang ingin disayangi oleh seorang lelaki.Saya perlukan perhatian daripada seorang lelaki yang di…

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

Imej
Assalamualaikum..Mengisi masa lapang untuk join.Tekan disini untuk join.Assalamualaikum

"Segmen: Join Bloglist Ain bulan Feb - Mac!!!

Imej
Assalamualaikum..Join lagi segmen ini.Sekadar suka-suka sahaja.Siapa yang berminat yang nak join jugak,boleh click disini.Tidak apa paksaan untuk join...Nak tagg kepada..

HANANI

Sudahh ikut terma dan syarat-syaratnya.Mudah sahaja.Sudah siap.Assalamualaikum..

Segmen Top Up CNY2013 by Emas Putih

Imej
Assalamualaikum..Lama rasanya tak join contest daripada blogini .Hari ini nak join jugakla.sengaja untuk suka-suka.Rezeki semuanya di tangan Allah..Terima kasih daun keladi kepada pemilik blog ini yang menganjurkan contest ini eaahh..Assalamualaikum..


Segmen Top Up CNY 2013 by  Emas Putih dan sponser by Khairul Zamri , Mun Violettaxious , Amirah Raduan dan Aiman Aziz..