Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai, 2016

Pertemuan atas dasar Ukhwah

Imej
Assalamualaikum.. Bakal penghuni syurga.. Semoga saya dan awak-awak semua tergolong dalam kalangan bakal penghuni syurga..
InshaAllah.. Semoga kita semua mendapat rahmat Allah  untuk memasuki syurga-Nya..
Jomlah kita doa dulu sama-sama. Semoga kita semua sentiasa berada dalam  Rahmat Allah Allah sangat suka hamba-hambaNya yang banyak doa.
Dalam firmannya  Dan Tuhan kamu berfirman: Berdoalah kamu kepada-Ku nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat (berdoa kepada-Ku) akan masuk neraka jahanam dalam keadaan hina (surah Ghafir: 60).
Sebernarnya saya mujahidah untuk kusyukkan hati dan jiwa saya bila bertemu dengan Allah iaitu SOLAT!!
Semoga hati kita sentiasa dipandu untuk berada  di jalan yang lurus.
Baiklah Saya ingin share tentang entry saya untuk kali ini.
Alhamdulillah..Allah dengar doa saya. Sebab masa raya tahun ini ex murrabi yang saya over attach datang ke rumah saya.
Subhanallah.. Saya sangat terharu.. Saya demam-demam …

Nikmat manakah yang kamu dustakan?

Imej
Assalamualaikum. Alhamdulillah segala nikmat yang tidak terhitung banyaknya
Terima Kasih Allah atas nikmat ini. Terima kasih Allah kerana bagi hambaMU ini peluang untuk hidup Masih diberi kesihatan yang baik..
Hanya Engkau yang layak dipuji yang layak hambaMU sandarkan harapan kerana pasti Engkau akan makbulkan..
Terima kasih atas hadiah yang istimewa untuk semester ini.

Alhamdulillah Allah bagi pinjam insan yang baik hati Merangkap lecturer dan mama saya. Mama ialah salah seorang pensyarah di UiTM Shah Alam Fakulti Sains Sukan. Kini saya ada dua orang ibu satu mak dan satu lagi mama

Mama yang declare saya sebagai anak angkat dia. Gambar ini masa mama bawak saya iftar di fakulti mama Mama yang ajak sebab saya yang beria ajak mama iftar sama. Last mama suruh ikut pergi iftar di fakulti mama.
Mama seorang pensyarah yang sangat baik dan tegas Sebaknyaa saya maa :( (nangis
Allah, terima kasih bagi pinjam mama pada saya.
Allah sahaja yang tahu perasaan saya bila orang tanya saya pada mama …

Perlu ke Jemaah?

Aku rasa korang mesti pernah ada pengalaman dengan Jemaah, tak kisahlah jemaah apa pun ISRAM ke IKMA ke, HALUAN kiri ke kanan ke, tapi aku nak cerita pengalaman aku dengan satu Jemaah ni. Aku dilahirkan dalam keluarga Jemaah, mak bapak aku kawin sebab Jemaah. Seumur hidup aku dibesarkan ikut program-program Jemaah, pergi sekolah Jemaah. 1) Satu benda lah bila dah termasuk dalam komuniti Jemaah ni, ialah KAU TAK BOLEH NAK LARI DAH. Agak creepy bila aku masuk Universiti tetiba ada sorang Senior Jemaah ni approach aku kata, "Mak anta suruh anta join usrah, jangan kecewakan mak anta, redha ibubapa itu bla bla bla…", Firsly, kau apehal nak masuk campur hal famili aku?, kalau mak aku nak aku masuk usrah better dia cakap ke aku sendiri lah, apehal dia nak suruh stranger yang cakapkan. Creepy gila, aku pergi mana-mana pun ada orang pandang aku semacam je, macam diorang ni dah di briefing pasal aku ni. Memang aku tahu pon diorang ni punya modus operandi target-target orang ni. Diora…