USRAH di MRSM KUALA KLAWANG

Assalamualaikum..
Alhamdulillah lamanya tak berblogging
Bila nak create mesti idea akan lost
Aduh macam mana nak buat novel nih?
Moga Allah akan berikan ana idea untuk menulis
InshaAllah ana akan menulis yang dapat
memberikan manfaat pada orang.

Entry kali ini pasal usrah ana minggu lepas
12/4/2014 (SABTU)
MashaAllah Tabarakallah
seronok sangat bila dah jumpa
dengan naqibah,dengan adik-adik usrah
maklumlah sebulan lebih tak jumpa
Rindunya hanya Allah yang tahu.

Bila sampai RI (Rumah Islam)
dekat MRSM ana masuk jerk la
Maklumlah itu rumah kedua ana
Ingat taknak pergi
sebab naqibah cakap ade housmates
Tapi tak sampai hati pulak.
Tak kenal maka tak cinta.
Kami terus jadi mesra.
Masak sama-sama,solat sama-sama
Paling sebak jemaah sama-sama
Ukhti Salwa peluk ana ketat-ketat.

Malam itu Naqibah kejut untuk bangun qiyam
MashaAllah sumpah terharu sangat
Tambah sayang saya dengan cikgu.
Jazakillahoir sebab puji masakan saya cikgu.
Biasa jerk tuh.cikgu pon boleh belajar jugak

Sebelum balik sempat lagi
pergi CI a.k.a Cubes Islamic
jumpa permata hati
kesyangan usrah.bergambar
bila rindu nanti tengok gambar antunna.
Tapi sayang cikgu takde
dalam gambar kita sebab
cikgu sibuk tanda kad outing pelajar

Ingat lagu usrah kita
Doa Rabitah by Izzatul Islam
Akak sayang sangat
dengan antunna.
Moga diberi petunjuk dan ketenangan
dalam perjuangan dengan mata pena
9A+ SPM 2014

Dengan rasa berat hati
meninggalkan bumi MRSM
Kuala Klawang dengan
perasaan yang sebak.
InshaAllah moga
Allah izinkan kita
untuk berusrah lagi
pada bulan Ramadhan nanti.

Cer tengok tudung kami.Seragam tak?Warna HITAM?

Walaupun ana bukan students MRSM
Tapi ana mahu generasi ana
bersekolah di MRSM, Kuala Klawang.
Umi mahu melahirkan
generasi umi yang celik Al-quran
seorang daie yang hebat
dan seorang doktor islamic
yang hebat.
Maka umi memilih sekolah ini
untuk generasi umi menyambung
dakwah dan tarbiyah Umi.

InshaAllah moga Allah mengkabulkan
impian ana untuk melihat
generasi ana bersekolah di MRSM KUALA KLAWANG.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

About My Doctor @ Dr Tina

DEFINISI USRAH

Protest